Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Αναζητώντας τα "Αναδυόμενα μονοπάτια"....

Αναδυόμενα μονομάτια ή αλλιώς Emerging Paths ήταν το θέμα του δεύτερου TEDx AUEB και ο λόγος που το προηγούμενο Σάββατο με έκανε να απαρνηθώ  (με χαρά), τον ήλιο, τον ύπνο και ένα σαββατοκύριακο εκτός Αθηνών. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού το περίμενα καιρό, το κακό βέβαια ήταν ότι δεν μπορούσα να μοιραστώ τη χαρά μου γιατί οι περισσότεροι γύρω μου αγνοούσαν τον όρο «TED». Ας αρχίσουμε από τα βασικά λοιπόν.



Τι είναι το TED;

Όπως διαβάζω στο βιβλιαράκι,που υπήρχε μέσα στην γεμάτη εκπλήξεις τσάντα που μας δόθηκε κατά την είσοδό μας στο event, το ΤED είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στις Ιδέες Που Αξίζει Να Διαδοθούν. Ξεκίνησε το 1984 ως τετραήμερο συνέδριο στην Καλιφόρνια που ένωσε τρεις διαφορετικούς κόσμους, την Τεχνολόγία, την Ψυχαγωγία και το Σχέδιο. Περισσότερα βέβαια μπορείς να δεις εδώ www.ted.com


Το TEDx AUEB (διαφορετικά):

To TEDx AUEB ξεκίνησε το 2013 από μία ομάδα φοιτητών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν το πρώτο TEDx event που πραγματοποιήθηκε από ελληνικό πανεπιστήμιο. Αυτό βέβαια είναι ένας απλός τυπικός χαρακτηρισμός που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικατοπτρίσει τον ενθουσιασμό, το πάθος και τη διάθεση για «κάτι διαφορετικό» που έχει αυτή η ομάδα των 19 ανθρώπων. Αν και 2-3 χρόνια μεγαλύτερη τους ένιωθα πολύ μικρή μπροστά τους και με έκαναν να σκεφτώ (ξανά) ότι η ηλικία σίγουρα μετριέται σε εμπειρίες και όχι σε ημέρες και χρόνια.

Τα παιδιά αυτά είναι η προσωποποίηση του «Αν όχι εμείς τότε ποιοι, αν όχι τώρα τότε πότε;» και φυσικά δεν περιορίζονται στο να το ποστάρουν στο facebook αλλά το κάνουν πράξη.



Το 2013 η ομάδα του TEDx AUEB μας βοήθησε να επαναπροσδιορίσουμε την πραγματικότητα μας εγκαταλείποντας στερεότυπα και προκαταλήψεις και φέτος ασχολήθηκε με το πώς θα πάμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα και ποιον δρόμο θα ακολουθήσουμε.


Το event:

Μετά την είσοδό σου στο event και την παραλαβή της «τυχερής τσάντας» έμπαινες στο κολαστήριο γεύσεων, αφού τα παιδιά είχαν φροντίσει να φύγουμε με κανα 2 κιλάκια παραπάνω στο τέλος της ημέρας!













Μπαίνοντας μέσα στην αίθουσα μας καλωσόρισε ο Φίλιππος Σταματίου. Ο Φίλιππος με χιούμορ και ιδιαίτερα ευφυή σχόλια φρόντισε να παρουσιάσει το event σαν επαγγελματίας και απ’ότι μου είπε η Νώρα δεν είναι το μόνο του ταλέντο αφού αποτελεί ιδρυτικό μέλος του Impact Hub (http://athens.impacthub.net/).

Οι ομιλητές ήταν ένας και ένας!

Ξεχώρισα Παναγιώτη Καντά ο οποίος μας μίλησε για το «Εγχείρημα Τελαίθριο», συγκεκριμένα όπως διαβάζω στη σελίδα «FreeandReal» στο Facebook:

Το «Εγχείρημα Τελαίθριον» ευελπιστεί να δείξει ότι μία αυτάρκης κοινωνία αληθινών κινήτρων και ανιδιοτελούς προσφοράς, μπορεί να υπάρξει και να εφαρμοστεί «στην πράξη», και ότι θα μπορούσε να ευδοκιμήσει ακόμη και αν την υιοθετούσε όλη η ανθρωπότητα. 
Μπορεί να δεις περισσότερα εδώ: http://www.freeandreal.org/


Επίσης, τον δάσκαλο Νίκο Σιούτα ο οποίος φτιάχνει το σχολείο των ονείρων του κάθε παιδιού, ένα σχολείο με καινοτόμες δράσεις που έχει όραμα να γίνει σημείο να αναφοράς και άξονας δραστηριότητας για όλη τη γειτονιά. Ο δικός του διαδικτυακός κόσμος βρίσκεται εδώ  http://4dsnsmyrn.blogspot.gr/


Ο Laurens Hartman (Founder of Domaine Karanika) μοιράστηκε τα μυστικά της επιτυχίας του:




Εμπνεύστηκα από τον Τάσο Παγκάκη και χάρηκα με το πόσο πιστεύει στη  νέα γενιά, όπως διαβάζω στο www.deasy.gr ο Τάσος Παγκάκης εργάζεται στο χώρο της Επικοινωνίας από το 1988. Εχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες στελέχη από θέσεις ευθύνης, έχει διακριθεί για τη δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα της δουλειάς του. 
Μπορείς να δεις τα άρθρα του εδώ http://www.deasy.gr/authors/tasos/  και το website του http://www.tasospagakis.com/


Λάτρεψα τον τόσο γλυκό Xavier Oliver ο οποίος είναι καθηγητής στα IESE Business School, στο ISEM Fashion Business School, στο IICS (Instituto Internacional de Ciencias Sociais) de Sao Paulo, Brasil και στο Faculty of Communication στο University of Navarra. 




Εντάξει, η ομιλία του Αυγούστου Κορτω ήταν απλά απολαυστική καταλύοντας κάθε χρονικό περιορισμό, ενώ ο Άρης Δημοκίδης, δημοσιογράφος, συγγραφέας και διευθυντής του www.lifo.gr, μας είπε για το πώς κατάφερε τα ελαττώματα του να λειτουργήσουν ευεργετικά για αυτόν.

Η Ζωή Καντουνάτου (Community & Event Manager at Power of Youth) μας βοήθησε να δούμε αν είμαστε "επιχειρηματικοί":





Λίγο πριν το τέλος, η Michaela Pelusio μας παρουσίασε κάτι μοναδικό που μπορείς να το δεις εδώ:



Ενώ φυσικά δεν έλειπε ο χορός!




και το τραγούδι!



και τέλος τα social media βέβαια «πήραν φωτιά» όλη την ημέρα έχοντας ως επίσημο εκπρόσωπό τους τον Δημήτρη Κανέλλη γνωστό ως Cinnamonellis





Συγχαρητήρια παιδιά! Περιμένουμε το επόμενο για να μοιραστούμε τη χαρά με ακόμα περισσότερους όπως μας ανακοίνωσε στο τέλος ο κύριος Νικολάου!
















Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Project: Fitness

Είναι απόγευμα Κυριακής, φοράς τη πυτζάμα σου, μασουλάς πατατάκια με kinder bueno και χαζεύεις στο internet όταν συνειδητοποιείς ότι έχουν αρχίσει οι διαφημίσεις με μαγιό....ΣΟΚ (νούμερο ένα)! Μετά σκέφτεσαι ότι η τελευταία φορά που ανέβηκες στη ζυγαριά ήταν πριν τα Χριστούγεννα, φέρεσαι γενναία όμως, τρυπώνεις κάτω απ’το κρεβάτι, την ξεσκονίζεις και…… ανεβαίνεις…. ΣΟΚ (νούμερο δύο και το μεγαλύτερο). Πρίν νευριάσεις, αγχωθείς, βρίσεις, κλάψεις, θυμήσου κάτι: Δεν είσαι μόνη σου!




Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:

Φάση πρώτη:

Ξεκινάς δυναμικά. Προσέχεις τη διατροφή σου, σκέφτεσαι τη συνδρομή σου στο γυμναστήριο, που πήγε άπατη και φέτος, αφού έχεις να πατήσεις εκεί από τον Νοέμβρη. Αρχίζεις να διαβάζεις στο internet για μαγικές δίαιτες, για τα μυστικά των star, για μαγικά συμπληρώματα, για τη δίαιτα των 2 ημερών, της Kate Middleton, ξεσκονίζεις τον θερμιδομετρητή σου και κατεβάζεις το app που σου υπολογίζει τις θερμίδες ακριβώς και έτσι με την ευλογία της τεχνολογίας πιστεύεις ότι είσαι έτοιμη να αρχίσεις τον «γολγοθά».




Φάση δεύτερη:

Προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου οτί τα φρούτα έχουν γεύση σοκολάτας και τα λαχανικά μια εσανς από πίτσα. Αρχίζεις να μισείς όσους τρώνε κρουασάν για πρωινό, τα πατατάκια φαντάζουν χειμωνιάτικο όνειρο και οι «2 πίτες/ σουβλάκια (όπως θέλετε πείτε το) απ’ όλα» νομίζεις ότι δεν θα βρεθούν ξανά στο στερημένο στομαχάκι σου…. Βέβαια, σου δίνει κουράγιο, ότι το καλοκαίρι (επιτέλους) θα είσαι κορμάρα, επίσης, θα μπεις σε 1,2,3,….5 νούμερα μικρότερα, θα σε δει ο πρώην και θα κυνηγάει/παρακαλάει/ικετεύει ξανά, θα βρεις νέο γκόμενο, θα βρεις δουλειά, λεφτά, διάθεση και έτσι θα είσαι ευτυχισμένη.




Φάση τρίτη:

Και για την ακρίβεια μέρα τρίτη (της διατροφής), γιορτάζει ο απέναντι συνάδελφος, στο γραφείο σου είναι ήδη 2 σοκολατάκια, λες δεν θα πάρω ούτε μισό, λίγο αργότερα σκέφτεσαι: «Σιγά την αμαρτία μισό μόνο», μέχρι τις 11 έχεις φάει και τα 2. Παραγγέλνεις για μεσημεριανό club sandwich και μέχρι τις 5 έχεις καταλήξει ότι η ζωή είναι πολύ μικρή για να στερείσαι αυτές τις μικρές χαρές. Γι’αυτό, θα πας να πιείς μια μπύρα να γιορτάσεις την βαθυστόχαστη σκέψη σου! Και κάπου εκεί τελειώνει η κρίση άγχους της Κυριακής.




Για να μην τελειώσει τόσο άδοξα αυτή η τόσο ενθουσιώδεις προσπάθεια πρέπει αφενός να είσαι αποφασισμένη, αφετέρου να έχεις συμμάχους. Γι’ αυτό κατέληξα ότι πρέπει να συμμαχήσω με τον εχθρό. Τις συναδέλφους.

Γι’αυτό….

Εφτά κορίτσια του διπλανού γραφείου αποκαλύπτονται και αποκαλύπτουν από ένα μυστικό διατροφής και ένα μυστικό άσκησης.


Πρώτη και καλύτερη η Άσπα:




η οποία ήθελε να είναι και πρώτη, ψωνάρες παιδί μου) μου έγραψε (ακριβώς):


Tip διατροφής:

«Να θυμάσαι ότι η ισορροπία είναι το παν.
Μη νιώθεις ενοχές για τα τρόφιμα που σου αρέσουν, αλλά κατανάλωσέ τα με μέτρο και επέλεξε άλλα τρόφιμα που θα σου παρέχουν την ισορροπία και την ποικιλία που απαιτείται. Οι εξαντλητικές δίαιτες και οι απαγορεύσεις ΔΕΝ είναι λύση

Τip άσκησης:

«Επειδή σε πολλούς το γυμναστήριο δεν μπορεί να γίνει συνήθεια μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το περπάτημα κ με λίγο τρεξίματακι, τώρα που ανοίγει  και ο καιρός. Εκτός του ότι τονώνει την διάθεσή μας, βοηθάει να εκτονώσουμε τη συσσωρεμένη ενέργεια που έχουμε. Εάν έχεις και παρεούλα τόσο το καλύτερο αλλιώς………Εγώ είμαι εδώ ! ! !»

Σχόλιο: Άσπα, μήπως θες να αρχίσεις να γράφεις στο blog ρε; Ωραία τα λες!


Η επόμενη έχει στείλει τόσα e-mail στη ζωή της όσα όλες εμείς μαζί, η Ελένη αποκαλύπτεται:




Tip διατροφής:

«ΟΤΑΝ θυμάμαι να κάνω διατροφή (δηλαδή πριν το καλοκαίρι! Πλησιάζει ο καιρός!). Πάντα παίρνω καλό πρωινό είτε αυτό είναι με corn-flakes, είτε χυμό-γάλα και ψωμί με μαρμελάδα. Επίσης, πολύ νερό και φρούτα. Αποφεύγω την ζάχαρη και τα πολλά γλυκά (μπορώ όμως να τρώω μέχρι 3 σοκοφρέτες την εβδομάδα)!

Tip διατροφής:

«όταν δεν βαριέμαι χτυπάω και γυμναστήριο για pilates
Βοήθησα καθόλου??


Σχόλιο: Ελενάκι, εσύ δεν ήσουν που με τα 12ωρα στη δουλειά είχες μείνει μισή ένα καλοκαίρι;;;;;;; Χαίρομαι που περιορίστηκες σε άκρως υγιεινές προτάσεις..!!


Συνεχίζουμε με τo χορευτικό ταλέντο της παρέας…

Η Ειρήνη (Πατεράκη για τους φίλους) γενικά ξοδεύει 8-10 ώρες την εβδομάδα στον χορό και ένας λόγος για να την μισήσεις είναι το πόσο σφιχτή είναι!




Σε εμάς προτείνει  

Tip διατροφής: ΝΕΡΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!!!!!


Tip άσκησης: Μην πάρεις το ασανσέρ, πήγαινε από τις σκάλες!!!!!!!


Σχόλιο: Καλά μας δουλεύεις ρε Πατεράκη, εσύ λιώνεις στο χορό και εμείς να μετράμε σκαλοπάτια…;;;;;;; Αααααα μου φαίνεται ότι είναι αθέμιτος ο ανταγωνισμός για το τέλειο κορμί!


Συνεχίζουμε με το κορίτσι που το καλοκαίρι ξύπναγε όλο το Πόρτο χέλι με το στίχο «Να σου λέω έλα να μιλάς για τρένα», ο θηλυκός «TONIS FINOS» (μη σε ξεγελά η φωτογραφία, το παιδί δεν είναι δικό της) αποκαλύπτει πως διατηρείται:


Η Νατάσα

Tip διατροφής:

ΟΟΟΟΤΑΝ κάνω δίαιτα πίνω πολύ νερό και τρώγω το κατιτίς μου το πρωί( μπάρα ή φρυγανιές με μαργαρίνη). Αποφεύγω ψωμιά – προτιμώ (μπλιαχ) φρούτα..


Tip άσκησης:

Θα μαντέψω εγώ γιατί το ξέχασε!!! (γρρρρρρρρ)…. Χορεύει, χορεύει και γενικά νομίζω ότι χορεύει…!!


Σχόλιο: Η Νατάσα θα γίνει διάσημη προσεχώς, οπότε δεν μπορώ να πω τίποτα!


Περνάμε στο πιο ευαίσθητο και γλυκό πλάσμα της παρέας, ούτε καυστική δεν μπορώ να είμαι με αυτό το κορίτσι, την Αγγελικούλα μας:



Tip διατροφής:

Λοιπόν, το δικό μου tip διατροφής για απώλεια κοιλιακού λίπους είναι να τρώμε γιαουρτάκια!!!!
(τεκμηριωμένο και από διαιτολόγο)


Tip άσκησης:

Όσο για την άσκηση δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ανενβαίνουμε τις σκάλες!!!! Τέρμα πια το ασανσέρ!!!!!!

Σχόλιο: Κ άλλη με τις σκάλες… εγώ πάντως 2μισή χρόνια δεν σας έχω δει να ανεβαίνετε σκαλί!


Και τώρα η διπλανή μου, ο πιο δυνατός μεταβολισμός που έχω γνωρίσει, για να καταλάβεις αν έτρωγα το 1/3 από αυτά που τρώει η Δέσποινα θα έπιανα σίγουρα 2 θέσεις στο αεροπλάνο. Η παρακάτω δεν έχει κάνει ποτέ διατροφή οπότε απορώ να δω τι θα πει.



Tip διατροφής:

Λοιπόν φιλενάδα, όπως σου είπα δεν έχω κάνει ποτέ διατροφή… αλλά υπάρχει τρόπος να γίνεις fit. Το θέμα είναι να το πάρεις απόφαση
Καταρχήν, δεν χρειάζεται να κάνεις δίαιτα.. Από μόνη της η λέξη έχει αρνητική ενέργεια… χαχα..
Αν λοιπόν θέλεις να γίνεις fit, χρειάζεται να βάλεις στη διατροφή σου πολύ σαλάτα και να προσπαθήσεις να κόψεις το βραδινό…  Μετά τις 21:00 δεν έχει φαγητό (ουσιαστικά 4 ώρες πριν κοιμηθείς). Εντάξει και να ξεφύγεις 1 φορά στο τόσο δεν θα γίνει και τίποτα…. Μπορεί να μην το έχω κάνει ποτέ αλλά φαίνεται αποτελεσματικό.


Tip άσκησης:
Χρειάζεται και η γυμναστική…
Διάλεξε να κάνεις κάτι που σου αρέσει πολύ…. Εγώ διάλεξα το βόλεϊ… Μπορεί να κάνω μια ώρα να φτάσω, αλλά πηγαίνω γιατί το αγαπώ… Πριν 2 χρόνια γράφτηκα γυμναστήριο με συνδρομή 1 χρόνο. Το γυμναστήριο δίπλα στο σπίτι… Τελικά πήγα…. και 4 φορές… Go on Μαρία…. Από άνοιξη θα αρχίσουμε και τις βόλτες με τα ποδήλατα….


Σχόλια: 1) Η άνοιξη έφτασε. 2) σταμάτα να τρως 8000 θερμίδες τη μέρα και μετά έλα να μας μιλήσεις….άντε πια!


Για το τέλος, άφησα την πιο ωραία (ψηφισμένη κιόλας) πίσω όψη…. Να μας δώσει τη συμβουλή της. Η Ναστάζια!




Tip διατροφής:

Νερό με λεμόνι το πρωί για αποτοξίνωση, καθόλου γλυκά, μικρά γεύματα.


Tip άσκησης:

Περπάτημα με μουσική.

Σχόλιο: Για μια στιγμή όταν το διάβαζα νόμιζα ότι θα βγει ένα χέρι κ θα με χτυπήσει επειδή έβαλα παραπάνω μαρούλι στη σαλάτα…. Αλλά αφού το λέει η καλύτερη πίσω όψη….


Τώρα, ψηφίστε το καλύτερο τα καλύτερα tip, καμία δεν θα κερδίσει τίποτα, αλλά θα φαγωθούν μεταξύ τους και θα γελάμε για καιρό.

Α, και τέλος το δικό μου tip βγαλμένο μέσα απ’τη ζωή… «Καλύτερα να μετανιώσεις για κάτι που έφαγες, παρά κάτι που δεν έφαγες!»


Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Δέκα και ένα πράγματα που μας δίδαξε το φετινό καρναβάλι...

Αφού μπήκες στον κόπο να ανοίξεις αυτό το link μάλλον βρίσκεσαι σε μία φάση επανένταξης στην πραγματικότητα...μάλλον προσπαθείς να επανέλθεις στους ρυθμούς της καθημερινότητας και μάλλον δεν τα καταφέρνεις.




Στο μυαλό σου τρέχουν άπειρες (άκυρες), κυρίως φιλοσοφικές σκέψεις τύπου: «Μήπως η ζωή τελικά θα έπρεπε να είναι ένα μεγάλο party;», «Γιατί ο κόσμος μυζεριάζει», «Γιατί ο Ντι Kάπριο δεν πήρε πάλι το Όσκαρ (τώρα σοβαρά);;;» και άλλα υπαρξιακά θέματα... 

Και κάπως έτσι, έφτασε σχεδόν Πέμπτη και έτσι όλα αυτά που έζησες θα περάσουν στο χρονοντούλαπο των αναμνήσεών σου...


Περίμενε!



Πριν το κλειδώσεις σκέψου τι μπορείς να αποκομίσεις από αυτή τη γιορτή αποθέωσης του θεού Διονύσου! Πως μπορείς να εξελιχθείς από αυτό το μεγάλο πάρτυ; 

Παρακάτω θα βρεις 11 αλήθειες "βγαλμένες απ'τη ζωή" που θα σε βοηθήσουν να γίνεις πραγματικά καλύτερος (για το επόμενο καρναβάλι εννοείται).





1. Αν ανήκεις στην κατηγορία του ανθρώπου που έχει σαν μότο ζωής το ρητό "Παν μέτρον άριστον", ξέχνα το!

Ισχύει για τις υπόλοιπες 362 μέρες του χρόνου, εκτός αν είσαι τύπος AFAN GATE, οπότε και πρέπει να ξανασκεφτείς την κοσμοθεωρία σου.


2.  Αν σκέφτεσαι ότι το καρναβάλι είναι η τέλεια ευκαιρία για να γνωρίσει το αγόρι/κοπέλα σου τους φίλους σου..... Περίμενε.... Όντως σκέφτεσαι κάτι τέτοιο; Εκτός αν μιλάς για το καρναβάλι της Σκύρου, οπότε είσαι σε λάθος άρθρο.  


3.  Αγόρασες καινούργιο δερμάτινο και σκέφτεσαι να τους εντυπωσιάσεις όλους με το απύθμενο γούστο σου; Κάνε 40 μέρες υπομονή καλύτερα. Έρχεται το Πάσχα. Για την ακρίβεια όποιος βρήκε ένα καφέ δερμάτινο ας επικοινωνήσει.


4. Το καρναβάλι σε βοηθά να αποβάλεις διάφορες ψυχαναγκαστικές φοβίες, όπως η υψοφοβία.


Εδώ, η εικόνα μιλάει από μόνη της. Δεν έχω να πω κάτι.




και η αγοραφοβία



5. Για να είσαι πλήρως προετοιμασμένος για του χρόνου, ξεκίνα να χορεύεις περπατώντας, τρέχονταςχοροπηδώντας, σε πάτωμα που γλιστράει, πάνω σε τραπέζια, σε καναπέδες, πάνω στους άλλους. Οι τούμπες προβλέπονται


6.   Φημίζεσαι για την τρέλα σου... Διατυμπανίζεις σε όλους τι τρέλα κουβαλάς και θεωρείς ότι είσαι ένα βήμα πριν την άσπρη ζακετούλα. Ηρέμησε γλυκούλι.... 
      Στη Πάτρα θα καταλάβεις ότι πάντα υπάρχει κάποιος πιο τρελός από σένα που πιστεύει ότι το να χτυπάς κουδούνια στις 7 το πρωί είναι η φυσική εξέλιξη της βραδιάς.


7.   Σε ρωτούν οι φίλοι σου όταν γυρίσεις: "Που πήγατε μετά την παρέλαση την Κυριακή;;;", "έβρεχε και τη Παρασκευή;;"  και εσύ είσαι σίγουρος οτι μπορείς να απαντήσεις με μεγαλύτερη ακρίβεια σε ερωτήσεις πυρηνικής φυσικής
      Ποτέ δεν θα καταφέρεις να βάλεις σε χρονολογική σειρά τα γεγονότα. Μην προσπαθείς, είναι μάταιο.


8.  Το βράδυ φοράμε μαύρα γυαλιά. Τώρα θες και γιατί;




9.  Σε αυτό το σημείο ας καταρρίψουμε κάποιους μύθους:

          
           1.  Στη παρέλαση δεν παίζει τσιφτετέλια. Εσύ πότε πήγες;;;
           2.  Οι μπάρες είναι για να χορεύουμε
                 Λάθος. Οι μπάρες είναι για να ξηλώνονται.
           3.  Αν στο τέλος του καρναβαλιού, η στολή σου δεν έχει πάθει τίποτα... 
                Μη χαίρεσαι ότι θα σου μείνει κάτι για του χρόνου.... 
                Υπάρχει και το βράδυ της Κυριακής!
           5.   Μην περιμένεις μύθους για το αλκοόλ. Αλήθεια είναι όλα.   
           4.  Το καρναβάλι είναι για τα πιτσιρίκια. Και τότε αυτό τι είναι; Όραμα;
       

                               

10.   Το καρναβάλι και Ιούλιο να πέσει θα βρέχει. Σίγουρα. Και αν δεν βρέχει, θα αρχίσουμε να μπουγελωνόμαστε, γιατί δεν θα ξέρουμε πως να το διαχειριστούμε!


11.  Οι λέξεις αλλάζουν νόημα. Για παράδειγμα φίλε συνκαρναβαλιστή, εσένα η λέξη 
      Cup Cake ακόμα στου θυμίζει γλυκό;  


Και του χρόνου!